لزوم تجزيه و تحليل سياست‌ها و تدابير کوروش

محمد رحيم صراف در گفتگو با ميراث آريا(chtn)،افزود: کشف چنين آثار ارزشمندي در بين‌النهرين و بابل بيانگر گذشته پرغرور، با افتخار فرهنگ ملت ايران است، ملتي که در گذشته‌ها کش و قوسهاي فراواني ديد، مشکلات زيادي پيش رو داشت اما خوشبختانه توانست بر همه آنها چيره شود.

وي با بيان اينکه منشور کوروش، بيانگر رفتار عادلانه يک پادشاه هخامنشي در درون ايران و کشورهاي تسخير شده وي است تصريح کرد: هنگامي که کوروش در اين کتيبه مي‌گويد: \"من با سپاهيانم بدون هيچ جنگ و خونريزي وارد بابل شدم\" نشان‌دهنده سياست خردمندانه‌ي او در جامعه آن روزگار است آنگونه که دوست و دشمن او را با آغوش باز پذيرفتند.

فارغ‌التحصيل موسسه باستان‌شناسي آسياي نزديک، وابسته به دانشگاه مونيخ آلمان بر لزوم تجزيه و تحليل سياستها و تدابير کوروش تاکيد کرد و گفت: فرامين اين پادشاه بزرگ هخامنشي بايد مدنظر فرمانروايان و حکمرانان قرن 21 قرار گيرد.

اين باستان‌شناس، کوروش را نماينده فرهنگ يک ملت پويا در 2600 سال پيش عنوان کرد و بيان داشت: او فردي بود که 2600 سال پيش، حقوق بشر را نه تنها در درون ايران فعلي بلکه در تمامي کشورهاي تسخير شده اجرا کرد.

صراف، نمايش منشور کوروش در موزه ملي ايران را افتخاري بزرگ براي مردم ايران توصيف کرد و يادآور شد: در سال 1379 براي نخستين بار، از نزديک منشور کوروش را در موزه بريتانيا ديدم و امروز خوشحالم که مردم ايران نيز مي‌توانند آن را از نزديک ببينند و به گذشته تاريخي و درخشان خود افتخار کنند./118

انتهای پیام/

کد خبر 138906241